Om

Skålljusstaken

 Mitt arbete handlar främst om att hantverksmässigt tillverka bruksföremål som kan tillföra användaren något. Jag arbetar i både lergods och stengods. Jag delar upp arbetet i perioder då varken lera eller tänk skall blandas för mycket. 

Arbetet i verkstaden ger mig ro och kraft, utan verkstaden fungerar jag inte helt och fullt. Längtan efter att förverkliga nya frågeställningar, idéer och former driver mig framåt. Min tillit till min eviga längtan efter att göra nästa och nästa, är väldigt stor. Det gör mig trygg. Det har inte upphört sedan första mötet med leran på Capellagården på Öland 1992. 

Jag har min verkstad och mitt hem på Baskemölla, ett vackert fiskeläge 4 km norr om Simrishamn. Till Österlen kom jag första gången någon gång i början på 90-talet. Jag kände mig hemma och jag visste att jag ville tillbaka. Utbildning och familjebildning var viktigt, tiden gick men längtan fanns kvar. 

2014 gick flyttlasset från Småland till Baskemölla.

Nu kommer jag att stanna här. Småland ligger med sin skog som en varm famn och väntar på mig. Då och då åker jag dit och jag känner mig priviligerad som får leva i två av de bästa av världar.   

 

/Elisabeth 

 

Är medlem i 

 

  • K.H.V.C. stiftelsen Konsthantverkscentrum
  • ÖSKG, Östra Skånes Konstnärs Grupp.